Krk – više od mora i sunca

Camino tjednom, novim turističkim projektom na Krku postavljaju se temelji za razvoj hodočasničkog i vjerskog turizma

Grad Krk ulazi u jesen s dva nova proizvoda - Experiencekrk.com i Camino Krk. Experiencekrk.com nova je internet stranica sa ciljem promocije doživljaja i iskustava u destinaciji i povezivanje turista s lokalnim dionicima koji će im taj proizvod osigurati. Camino tjedan na Krku je projekt kojim se postavljaju temelji za razvoj hodočasničkog i vjerskog turizma u cilju produženja sezone i razvoja turizma u skladu s načelima održivosti i očuvanja tradicije. Doživljaj i iskustvo glavni su pokretači modernog turista pri odabiru destinacije za svoj odmor.

Turistička zajednica Grada Krka pokrenula je novu digitalnu kampanju sa ciljem prezentacije upravo sadržaja kojeg u tom smislu grad Krk i otok Krk mogu ponuditi kroz cijelu godinu. Izdvojili smo integralne destinacijske proizvode u svrhu prezentacije grada i otoka Krka kao cjelogodišnje destinacije i prezentirali ih na portalu www.ExperienceKrk.com, preko kojeg će naši gosti imati mogućnost direktno stupiti u kontakt s lokalnim dionicima.

Na portalu www.ExperienceKrk.com prezentira se čitav niz turističkih tematskih proizvoda kao motiv dolaska, sa ciljem privlačenja turista izvan glavne sezone. Tematski proizvodi destinacije objedinjuju kulturno-povijesnu, gastronomsku, romantičnu, vjersku i dentalnu ponudu. Uz navedeno, prezentirana je ideja za kreiranje boravaka za obitelji, nautičare, ljubitelje adrenalina, planinare, bicikliste ali i umjetničke duše, ideje za jednodnevne i višednevne izlete, te pregršt preporuka kako gosti sukladno svojim interesima mogu na najbolji mogući način iskoristi svoje vrijeme na otoku.

Na portalu je, između ostalih sadržaja, prezentiran novi proizvod destinacije. Riječ je o događanju Camino tjedan na Krku koji će se održati po prvi puta u terminu 30.9. – 06.10.2019., a organizira ga TZ Grada Krka i Bratovština Svetog Jakova sa partnerima. Ovim događanjem počinje obilježavanje službene hrvatske Camino rute slijedom srednjovjekovnih hodočasničkih staza na otoku Krku. Tematska ruta Camino Krk priključit će se europskoj mreži hodočasničkih puteva svetog Jakova i stvoriti preduvjete za razvoj hodočasničkog i vjerskog turizma na otoku Krku.

Camino Krk je kružna ruta koja prolazi pješačkim stazama otoka Krka, ukupne dužine 100 km. Početna točka je u gradu Krku, a završna u mjestu Kornić ispred crkve Svetog Jakova.

Camino de Santiago - Put Sv. Jakova, hodočasnička je ruta od preko 800 km koju godišnje propješači više od 320 tisuća ljudi u Španjolskoj, a u cijeloj Europi i značajno više. Vijeće Europe 1987. godine dodijelilo joj je titulu "Glavne ulice Europe". UNESCO je 1993. godine proglasio španjolski i francuski dio puta za Santiago UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom. Mreža puteva Sv. Jakova koji vode u Santiago de Compostelu prostire se cijelom Europom. Od sjevera Norveške i ostalih baltičkih zemalja putokazi vode u Santiago de Compostelu. U Hrvatskoj još od 1203. godine Bratovštine Sv. Jakova organizirano pomažu hodočasnicima koji su tada hodali iz Hrvatske do Santiago de Compostele i nazad. Današnja Bratovština Svetog Jakova, sa sjedištem u Samoboru nasljeđuje tu tradiciju. Članica je Nadbratovštine Sv. Jakova u Santiago de Composteli, središnje institucije koja okuplja udruge i bratovštine Sv. Jakova iz cijelog svijeta. Izdavač je hrvatske hodočasničke putovnice - Credentila, službeno prihvaćene kao hodočasnička isprava s kojom se u Santiago de Composteli dobiva diploma o obavljenom hodočašću - Compostela.

Cilj manifestacije Camino tjedan na Krku je prezentacija novog turističkog proizvoda široj javnosti i dionicima u destinaciji. Riječ je o događanju s bogatim programom vezanim za Put Sv. Jakova (predavanja, tribine, izložbe, filmske projekcije…) u sklopu kojeg se organizira pješačenje i samo markiranje rute. Slično događanje organizirat će se dva puta godišnje, u travnju i listopadu, a ostatak godine posjetitelji će po predloženom iteneraru moći hodati sami u vlastitom aranžmanu. Više podataka te obrazac za prijavu nalazi se na www.ExperienceKrk.com/camino

Pozivamo vas da posjetite stranice www.ExperienceKrk.com i otkrijete koje sve doživljaje nudi grad Krk!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*