8. Pink Day Festival na terasi MSU-a

Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina, Pink Day, zajedno s dijelom posvećenom ekstra djevičanskom maslinovom ulju Green in Pink, održat će se 27. lipnja na natkrivenoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu

Omiljeni vinski festival u regiji, zagrebački ružičasti festival Pink Day, ove se godine treba održati 8. puta, a po prvi puta, umjesto u muzeju Mimara - na otvorenoj, natkrivenoj terasi novozagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Umjesto 29. svibnja, zbog epidemiološke situacije prebačen je na novi i sigurniji datum – nedjelju 27. lipnja. Kao i uvijek, Festival prednjači u inovativnim idejama - prvi je, a neko vrijeme i jedini, svoje izlagače – proizvođače ružičastih vina i maslinovih ulja – pozvao u muzejski prostor. Time je vinu i maslinovom ulju dao kontekst kakav, kao svojevrsna umjetnička djela, i zaslužuju. Okruženje ovog muzeja, njegove moderne arhitekture drukčije je od dosadašnjeg, ali podjednako inspirativno, novo i – suvremeno. Naravno, i u lipnju će stolovi biti razmaknuti i sve će se održati prema propisanim epidemiološkim mjerama.  S obzirom da su zadnje dvije godine bile izuzetno izazovne i zahtjevne za sve vinare – Pink Day ovoga puta akcent stavlja na prodajni karakter Festivala – te poziva vinare i posjetitelje da osim kušanja – prodaju i kupe vina!

Festival će se održati prema ranije utvrđenom programu koji lani nije mogao biti održan a zemlja partner je Austrija. Na programu su tri iznimno zanimljive radionice - jedinstven i unaprijed rasprodan Masterclass - Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa, druga će pod nazivom Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak biti posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima, a treća, Ružičasta Austrija powered by Austrain Wine, predstavlja upravo vina zemlje partnera – Austrije.

I ovoga puta najkreativnije uređeni izlagački stolovi bit će nagrađeni, što je na prošlom Pink Day-u podjednako oduševilo i izlagače i posjetitelje. Nagrade su ružičaste Jimmy Choo cipele model Smokey, vrijedne tisuću dolara, zatim umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Najavljuje se i još jedna, iznimno vrijedna nagrada, koja je zasada još uvijek tajna! Ono što je sigurno je da će Pink Day kao uvijek do sada okupiti veliki broj u ružičasto odjevenih, ili ružičastim ukrašenih, vinara i posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“- ovskih dana. Partneri Festivala su, pored Republike Austrije i Premium Visa kartice PBZ-a, Peugeot, Meblo Kare i Kraš. Festival partner Vinistra.

PR

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*