Wine EnoGastro Vip Event - Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronmskih znalaca

Enogastronomija – smjer razvoja turizma

Wine EnoGastro Vip Event - Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca novi je naziv dodatno obogaćene dosadašnje manifestacije Wine Vip Event. U skladu s epidemiloškim mjerama koje će biti aktualne u lipnju, edukativne radionice namijenjene ugostiteljima, hotelijerima i svim turističkim djelatnicima održat će se u pet gradova – Rijeci (2. lipnja), Zadru (9. liupnja), Poreču (17. lipnja), Splitu (23. lipnja) i Zagrebu (1. srpnja). U ovom za ugostitelje, hotelijere, cijeli turizam i gospodarstvo teškom vremenu traže se načini podrške tim djelatnostima. Organizator konferencije, Ricerca Mercato ovim događajem želi pomoći s predavanjima, savjetovanjem, druženjem i razmjenom iskustva te na taj način dati potporu kako bi svi u lancu lakše pronašli put prema boljoj ugostiteljsko-turističkoj i gospodarskoj budućnosti. Partneri su Hrvatska turistička zajednica, ŽK Hrvatske gospodarske komore, ŽK Hrvatske Obrtničke komore, županije u kojima će se održati događanja s pripadajućim turističkim zajednicama, gradovi i turističke zajednice gradova, kao i općine i tvrtke iz tih županija. Iznimno važni partneri su izlagači. Pokrovitelji su Ministarstva poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Konferencije će se održati u hotelima i restoranima, ali zbog pandemije i aktualnih epidemioloških mjera, na natkrivenim terasama. Edukacije će se održavati u hotelskim kongresnim dvoranama, također u skladu s epidemiološkim mjerama. Uz dosadadašnje edukacije i predavanja namijenjene vlasnicima restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata, direktorima hotela, managerima, konobarima, kuharima, barmenima i sommelierima, ove godine aktualne su i nove edukacije za bariste i slastičare kao i specijalizirane, prezentacijske i degustacijske vinske i radionice za žestoka pića (rakije).  Novi sadržaj je i enogastronomija. Timu govornika i chefova priključit će se i nova imena iz svijeta ugostiteljstva i gastronomije. U zadnjih pet godina tim Ricerca Mercato organizirao je 17 iznimno posjećenih manifestacija. Veliki naglasak je na kvalitetnim proizvođačima iz Hrvatske, kao i na onima iz susjednih nam država.

Zahvaljujući partnerima i sponzorima, ulaznice, praćenje edukativnih predavanja, radionica i svih drugih sadržaja (poput korištenja čaše) su besplatni. Za određeni broj VIP uzvanika (koje pozivaju izlagači) osigurana je besplatna večera sljubljivanja hrane i vina, a sve goste očekuju i druga iznenađenja. Osnovni cilj Konferencije je povezivanje ugostiteljsko turističke struke s kvalitetnim domaćim proizvođačima uz partnere iz susjedstva, edukacija, razmjena iskustava i podizanje razine kvalitete usluge.

Ne bude li moguće, zbog epidemiološke situacije organizirati konferencije u navedenim terminima, organizator će odgoditi i planirati nove termine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*